Veelgestelde vragen

Welk btw-tarief is inbegrepen in de prijs?

6% BTW voor huishoudelijk gebruik is inbegrepen in de prijs. Bij bestelling voor wederverkoop of zakelijk gebruik, geldt het volledige tarief voor klanten die in België zijn geregistreerd. Voor klanten die voor btw zijn geregistreerd in Nederland, Frankrijk, Duitsland of Luxemburg, is geen btw verschuldigd. Neem contact met ons op voor een offerte als u koopt voor wederverkoop.

Kan mijn bestelling op een bepaalde datum worden bezorgd?

Ja, wij kunnen dit doen. Stuur ons een e-mail of bel ons om te regelen.

We moeten uw bestelling op een bepaalde dag vóór 14.00 uur hebben ontvangen, zodat deze nog dezelfde dag kan worden verwerkt.

Kunt u de bestelde goederen naar mijn huis / tuin / schuur brengen?

Levering wordt alleen aan kerbside uitgevoerd. Gewoonlijk verplaatsen chauffeurs uw goederen echter naar het dichtstbijzijnde punt dat bereikbaar is via een vlak en horizontaal oppervlak, zelfs als dit zich in uw garage of schuur bevindt.

Zal de bestelling worden afgeleverd over een grind oprit of een grasveld?

De standaardmethode voor het afleveren van pallets is met een handbediende trolley die een hard en redelijk vlak oppervlak vereist. Dat gezegd hebbende, pallets zijn vrij compact in hun voetafdruk (1,2 x 0,8 m) en naar onze ervaring passen ze op de meeste drop-off locaties aan de stoeprand, van waaruit goederen met de hand kunnen worden verplaatst. Neem bij twijfel contact met ons op en wij adviseren u graag.

Ik werk / woon in de buurt van de bezorglocatie, maar zal er niet de hele dag zijn. Zal het bezorgbedrijf mij bellen zodat ik ze kan ontmoeten?

Ja, we kunnen het bezorgbedrijf vragen u te bellen. Als alternatief kunnen we u op de ochtend van de bezorgdag bellen om het bezorgvenster te adviseren of de geboekte bezorging regelen (zie hierboven). Bel ons of e-mail ons na het plaatsen van uw bestelling om eventuele leveringsvereisten te adviseren.

Kunt u mij weten op welke dag de levering is?

 Ja, we doen dit graag voor u. Stuur ons een briefje bij uw bestelling of neem telefonisch of per e-mail contact met ons op.

Welke betaalmethoden bieden jullie aan?

Wij bieden 4 verschillende betaalmethoden aan; iDEAL, creditcard, PayPal en Klarna achteraf betalen.

Wat zijn de verzendkosten?

Er zijn dus geen extra verzendkosten. U betaalt een all-in prijs voor het product. De prijs  omvat:

- Het product;
- De verzendkosten van het product;
- De BTW.

Hoe kan ik een product retourneren?

Producten retourneren is uiteraard geen probleem, dit kan binnen 14 dagen na de aankoop van uw product. Het product kan alleen ongebruikt en, indien mogelijk, in originele verpakking geretourneerd worden.
U heeft vanaf het moment van de retourmelding nog 14 dagen de tijd om het product terug te zenden. U ontvangt, na controle, het volledige aankoop bedrag binnen 14 werkdagen terug. Voor het retourneren van de bestelling zijn de retourkosten voor uw rekening, behalve wanneer de reden voor retourneren onze fout is.

U dient een omruiling of retour altijd vooraf te melden via info@briobrix.nl of +31 7680 80321. Meld hierbij svp uw ordernummer en reden van retour.

Hoe kan ik een klacht indienen over een product of dienst?

U heeft iets gekocht, maar u bent niet tevreden over het product of de dienstverlening. Dan kunt u op verschillende manieren een klacht indienen. Dit kunt u doen door een e-mail te sturen naar info@biobrix.nl of te bellen naar +31 768080321. U krijgt binnen twee werkdagen een ontvangstbevestiging en uw klacht wordt binnen maximaal 14 dagen beantwoordt. Levert dit geen resultaat op, dan kunt u contact opnemen met Stichting Webshop Keurmerk waar wij als webshop bij aangesloten zijn.


The item has been added to your basket

Continue Shopping
Proceed To Checkout